Topmenu

Gerenoveerde watermolen te Geel

De woning is een gerenoveerde watermolen, waarvan 1 van de zijgevels in de Molse Nete staat. De watermolen en de bijhorende stuw is al jaren verdwenen, in de plaats werd een vistrap aangelegd om het verval van de rivier geleidelijk te laten verlopen. De eigenaar droomde er al langer van om terug iets te kunnen doen met de energie van het rivierwater. De geïnstalleerde warmtepomp heeft als broncircuit een inox buiswarmtewisselaar die geïnstalleerd werd tegen de funderingmuur van de woning welke vanuit de Nete opgetrokken is. Het betreft een gesloten broncircuit met een water/glycol mengsel. Het voorbijstromende Netewater levert de nodige warmte voor de bronzijde van warmtepomp. Dit project werd gerealiseerd door Belgosino, met dank aan Stad Geel en de Vlaamse Milieumaatschappij voor het verlenen van de nodige vergunning en machtiging.

 

Architect
Studiebureau HVAC
Geothermische studie Belgosino
Boorfirma Belgosino
1446
Comments are closed.