Topmenu

Van Marcke te Rekkem

Langs de E17 in West-Vlaanderen rijst momenteel het nieuwe Europese distributiecentrum van de firma Van Marcke. Met een budget van €70milj. is dit de belangrijkste investering van het bedrijf sinds 1929. En dat doen ze niet zonder uitdaging: een CO2 neutraal gebouw volgens BREEAM dat zich uitstrekt over het 15Ha groot terrein. Met de installatie van 8000 PV panelen , dimbare LED-verlichting , zonnecollectoren en een GEOTHERMISCHE bron om U tegen te zeggen, kan niemand ontkennen dat Van Marcke bereid is hun steentje bij te dragen in de strijd tegen de klimaatopwarming.

Het BEO-veld, dat zowel instaat voor de verwarming als de koeling van de gebouwen, telt maar liefst 516 boringen en behoort hiermee tot de grootste privé investering in geothermie in België. Het brijn (debiet: 225m³/h!) stroomt via een Tichelman kringleiding over 8 grote collectoren verspreid over het terrein.

De Group Van Marcke bewijst zich met deze investering als een initiatiefnemer en ware promotor voor GEOTHERMIE binnen de private sector. Hun groeiend klantennetwerk bestaat immers uit duizenden installateurs, particulieren en architecten. Dit is een stimulans die onze sector goed kan gebruiken, waarvoor onze waardering meer dan geplaatst is.  Het winnen van deze Award kan dan ook hun ambitie alleen maar kracht bijzetten.

Architectenbureau Aavo staat in voor de volledige coördinatie van dit project. De geothermische studie werd uitgevoerd door studiebureau Boydens.

 

Architect Aavo
Studiebureau HVAC Studiebureau Boydens
Geothermische studie Studiebureau Boydens
Boorfirma Energie Verbeke (indiener)
6179
Comments are closed.