Topmenu

Hoofdkantoor Groep Van Roey te Rijkevorsel

Het kantoorgebouw gebouwd voor en door het bouw- en ontwikkelingsbedrijf groep Van Roey wil duurzaamheid voelbaar en tastbaar kunnen etaleren in hun eigen GEOTABS vestiging, dat twee jaar geleden in dienst werd genomen. Ten volle bewust dat de combinatie van geothermie en betonkernactivering ook uitdagingen inhoudt werd het project intensief uitgecoördineerd, de skid van IFTECH werd toegepast en aan de aansturing van de betonkernactivering gekoppeld, de akoestiek werd sterk en verzorgd in het interieurontwerp verweven. Groep Van Roey volgt de werkelijke energiegebruiken van dichtbij op en behaalde een opmerkelijk lage kost van 1 € per m² gebouwoppervlakte in het jaar 2016.
In functie van verder onderzoek werden meer sensoren voorzien dan strictu sensu nodig voor de regeling van het gebouw, zodat het gebouw ook een verdere lerende interactie met onderzoekers en innovators kan verwelkomen.

De geothermische koppeling is de enige thermische opwekking, en het energetisch concept wordt aangevuld met een groot PV veld op het dak en een uitgekiende aansturing van licht, daglicht, comfort en ventilatie.
Architect Reginald Schellen is een gekende voorstander van ondiepe geothermie en als architect bovendien een voorloper op dit vlak, zijn gedrevenheid om kwalitatieve GEOTABS realisaties neer te zetten verdient dan ook een waardering.

 

Architect Reginald Schellen architecten
Studiebureau HVAC Studiebureau Boydens (indiener)
Geothermische studie IFTech
Boorfirma IFTech
1887
Comments are closed.