Topmenu

4 november te Zwijnaarde: Hoe geld verdienen met energie uit eigen bodem?

In kader van het Smart Geothermproject wordt in samenwerking met Het Innovatiecentrum Oost-Vlaanderen een sessie georganiseerd rond de mogelijkheden van ondiepe geothermie.

Maar wat is ondiepe geothermie eigenlijk en is die bron wel zo onuitputtelijk en duurzaam? Mag iedereen zomaar ‘gaten’ in de bodem boren om energie te onttrekken? Antwoord op al deze vragen op de infosessie van 4 november. Daar verneem je meer over de mogelijkheden die ondiepe geothermie biedt en het wetgevend kader hierrond. Je maakt kennis met een tool om essentiële bodeminformatie ter verkrijgen. Je kijkt mee door de bril van een technisch studiebureau en leert wanneer gebouwen economisch interessant zijn om geothermisch te koelen of te verwarmen. Een firma brengt zijn ervaring als investeerder, aannemer én bewoner van een laag energetisch appartement uitgerust met betonkernactivering op basis van geothermie. Misschien ontdek je zelf een innovatieve toepassing op basis van inspirerende getuigenissen.

 

Praktisch

 Dinsdag 4 november 2014 van 16h45 tot 19h00

  • Huis van de Bouw

Tramstraat 59 Gent-Zwijnaarde

  • Inschrijving is verplicht. Deelnameprijs is € 40 (inclusief receptie met broodjes). De factuur wordt u nadien toegestuurd. Gelieve te verwittigen op voorhand indien u verhinderd bent, zo niet wordt de deelnameprijs aangerekend.

 

Inschrijven en programma: http://www.innovatiecentrum.be/agenda/20141104-hoe-geld-verdienen-met-energie-uit-eigen-bodem.html

eenzelfde sessie wordt op 13 november georganiseerd te Hasselt.

No comments yet.

Geef een reactie